Kérjük ha teheted, támogasd adód 1%-val a FUTÓBARÁTOK Egyesületet. Adószámunk: 18988132-1-08 Köszönjük!


2014.07.17
5. Győr-Lipót technikai tudnivalói

Rajt Győrben, az egyetemi csarnoknál lesz. Megközelíthető az új Jedlik híd után a körforgalomnál az egyetem előtt elhaladva, hátra az Aranypart felé, vagy a Hédervári útról bekanyarodva az egyetem mögé, az Egyetemi Csarnok és a Mobilis irányába. [TÉRKÉPEN]

Parkolási lehetőség az egyetemi parkolóházban vagy az egyetem parkolóiban. Kérjük, a Mobilis parkolóit ne használják, mivel 10 órakor nyitnak és a saját látogatóik számára tartják fenn a helyeket. Az autók az egyetemi parkolókban hagyhatók délutánig.

A versenyközpont a kiscsarnokban lesz, a nagy Egyetemi csarnok mellett található. Kérjük, érkezzenek időben, mivel a nevezés negyed 10-kor lezárul. A csarnokba érve bal oldalt lesznek a helyszíni regisztrációhoz a nevezési lapok, következő asztalnál a pénztár, majd az információs és VIP asztal. Szemben balról jobbra haladva a helyszíni nevezők asztala, 2 egyéni előnevezett asztal, 2 váltó előnevezett asztal. A sort jobb szélen a kerékpárosok és görkorcsolyázók elő és helyszíni nevező helye zárja. A verseny pólóját a rajtszámmal együtt kapják. Kérjük, itt jelezzék a kísérőkupon igényüket. Futónként 1 kísérőkupon igényelhető. A hozzátartozók ezzel a kuponnal tudnak 1900 Ft-os kedvezményes jegyet vásárolni a fürdő pénztárában. Minden további kísérő az aktuális jegyárat fizeti.

A versenyzők csomagjait a Darnó-Hús kisbusza szállítja ki a célba (Figyeljék a hangos tájékoztatókat). A váltótagoknak 2 busz áll a rendelkezésükre a győrladaméri és az ásványrárói váltóhelyekre kijutáshoz. A buszok a váltóhelyeken megvárják minden váltótag beérkezését és utána velük indulnak tovább a célba.

A kerékpárosok és görkorcsolyázók túra jelleggel, időmérés nélkül teljesítik a távot. A kerékpáros túrán 3 tandemkerékpár a vállalkozó kedvűek rendelkezésére áll. Kérjük a foglalási szándékot jelezzék a szervezők felé. Visszafele korlátozott számban oldható meg kerékpárok szállítása.

Chipes rajtszámmal történik az időmérés, egyéni vagy letétes chipre nincs szükség. A váltóhelyeken részidőmérés lesz. A váltók 4 rajtszámot kapnak, három a váltótagoknak és egy gumis a chipes csapat rajtszám, amivel a váltás történik az időmérő szőnyegen történt áthaladás után. A gumis rajtszámot kell a minden váltótagnak továbbvinni a célig.

A kerékpárosok és görkorcsolyázók 9:45-kor indulnak. A futók rajtja 10 órakor lesz. A futókat kerékpárral kísérni a kerékpárút befogadóképessége miatt tilos!

A versenyzőket az egyetemről a Hédervári úton a kerékpárútra rendőri biztosítás segíti. A mezőny elején és végén felvezető, ill. záró kerékpáros halad. A kerékpárúton is kérjük a KRESZ szabályainak betartását, mivel nincs lezárva a versenyzőknek. Hédervár és Lipót között közúton vezet az útvonal, itt polgárőrök segítik az átkelést rendőri jelenlét mellett. Lipóton az Orhidea Hotel előtt kanyarodik a verseny útvonala balra a fürdőhöz. A hátsó bejáraton át érnek be a célba. Minden kísérő autó illetve váltótag versenyző, aki egyénileg oldja meg a kijutást, kérjük egyből a faluközponton át a fürdő főbejáratához menjen. Nagy, ingyenes parkolók állnak a fürdővendégek rendelkezésére.

A Szigetközben 6 települést érint a verseny, mindenhol frissítő állomások várják az áthaladókat. Négy településen víz, a két váltóhelyhez kötődő frissítőn Győrladaméron és Ásványrárón gyümölcs, szőlőcukor és isotoniás ital várja a futókat. A szakaszukat befejező váltótagok külön asztalnál frissíthetnek. Dunaszeg és Ásványráró között +1 frissítőt biztosítunk Zselykepusztánál.

A célban frissítők, gyümölcs, sütemény várja a beérkezőket. Itt megtalálják az elküldött csomagjaikat. A fürdőt minden rajtszámmal rendelkező versenyző díjmentesen használhatja. A pénztárnál 1000 Ft kaucióért öltöző szekrény kulcsot lehet igényelni. A rajtszámot mindenki őrizze meg a fürdő területén, erre kapják az ingyenes gulyást. Figyeljék a hangos tájékoztatásokat.

Az eddigi három alkalommal hűvös, futáshoz kiváló időnk volt, a fürdőben kevesen voltak, kényelmesen elfértünk. Jó idő esetén 4-5000 ember látogatja a fürdőt, a futóknak külön lekerített füves részt biztosítanak.

Az eredményhirdetés az utolsó célba érkező után kb. 14 órakor lesz. A buszok 15 és 17 órakor indulnak vissza Győrbe.


FIGYELEM: Ez a hír már csak az arhívumban található, ezért elképzelhető, hogy a benne olvasható tartalom már nem aktuális!

Vissza a hírekhez...