Kérjük ha teheted, támogasd adód 1%-val a FUTÓBARÁTOK Egyesületet. Adószámunk: 18988132-1-08 Köszönjük!


2017.06.22
A 8. Győr-Lipót futóverseny technikai tudnivalói

Versenyközpont megközelítés, parkolás, csomagszállítás, rajt

Rajt az egyetemi csarnoknál lesz. Megközelíthető az új Jedlik híd után a körforgalomnál az egyetem előtt elhaladva, a Hédervári útról bekanyarodva az egyetem mögé, az Egyetemi Csarnok és a Mobilis felé.

Az EYOF építkezések miatt a kollégiumnál és az Aranyparton korlátozott a megállás és a közlekedés. Szombaton a Aranyparton Szent László napi programok is lesznek. Mindenki érkezzen a versenyre időben!

Parkolási lehetőség az egyetem parkolóiban, a főbejáratánál és hátul a csarnoknál. Az autók otthagyhatók délutánig, de csak a parkoló helyeken.

A versenyközpont az Egyetemi csarnokban lesz. Kérjük, érkezzenek időben, mivel a nevezés fél 10-kor lezárul. Az előnevezettek és a helyszíni nevezők külön asztalnál tudják intézni a rajtszám felvételt. A verseny pólóját a rajtszámmal együtt kapják.

Futónként 1 kísérőkarszalag vásárolható a versenyközpontban, a pénztárban 2200 Ft-ért A hozzátartozók ezzel tudnak a fürdő főbejáratán bemenni.

A versenyzők csomagjait a Darnó-Hús kisbusza szállítja ki a célba. A váltótagoknak 2 busz áll a rendelkezésükre a győrladaméri és az ásványrárói váltóhelyekre. a buszok megvárják minden váltótag beérkezését és utána indulnak a célba.

A kerékpárosok külön rajtolnak 9:50-kor. Kérjük a KRESZ betartását a futóknak az utat biztosítsák. Kerékpárral a futókat kísérni tilos!

Időmérés, rajtszám viselési szabályok

Az egyéni futóknak a chippel ellátott rajtszámot elől kell viselni a futóruházaton vagy rajtszámtartó övön.

A váltóknak 3 rajtszáma van. Az első és a második futónak saját, és a chipes váltó rajtszám. A harmadik futóé a chipes rajtszám, amivel befut a célba. A váltás ezzel a rajtszámmal történik.

A kerékpárosoknak, görkorisoknak időmérés nincs.

A váltó tagok a rajtszámmal tudnak bejutni a fürdőbe a főbejáraton át. A rajtszámmal egyszer lehet belépni. Ki-be közlekedés nincs! Mindenki gondoskodjon a csomagja kiküldéséről a kisbusszal vagy a kísérőivel.

Útvonal, frissítés, kísérés

A versenyzőket az egyetemről a Hédervári úton a kerékpárútra rendőri biztosítás segíti. A mezőny elején és végén felvezető, ill. záró kerékpáros halad. A kerékpárúton is kérjük a KRESZ szabályainak betartását, mivel nincs lezárva a versenyzőknek. A rajt után kérjük a kísérő buszokat engedjék elsőnek kimenni.

Kérjük a kísérő autókat folyamatosan haladjanak az úton, csak biztonságos helyen álljanak meg! Szombaton forgalmas a szigetközi út a versennyel torlódás várható!

A Szigetközben 6 településen megy át a verseny, itt frissítő állomások lesznek vízzel. A két váltóhelyhez kötődő frissítőn víz, isotoniás ital, banán lesz. Dunaszeg és Ásványráró között, Hédervár és Lipót között külön 1-1 frissítőt biztosítunk vízzel.

Héderváron polgárőrök segítik az áthaladást az úttesten. Lipóton szervezői irányítás lesz. A kerékpárúton felfestett km jelzés és irányjelzések segítik a futókat.

Lipóton az Orhidea Hotel előtt kanyarodik a verseny útvonala a fürdőhöz.

Az autós kísérők és a buszok is a fürdő főbejáratában lévő ingyenes nagy parkolókban állhatnak meg. Kérjük, a fürdő hátsó bejáratához ne jöjjenek autóval, az a futók útvonala, balesetveszélyes lehet!

Célbaérkezés után

A cél a fürdő területén lesz. A kísérők érkezzenek időben, ha látni szeretnék a beérkező hozzátartozójukat! Az autóval vagy a busszal érkező váltótagok is a főbejáraton jöjjenek be a fürdőbe, a rajtszám felmutatásával.

A Lipóti fürdőben lehetőség van öltözőszekrényt bérelni, a kulcsot kaució ellenében a pénztárban lehet igényelni.

Jó idő esetén 5000 ember látogatja naponta a fürdőt, a futóknak külön lekerített füves részt biztosítunk a cél mögött. Az ebédet is külön helyen kapják. A fürdőmedencék a célba érés után szabadon használhatók.

Az eredményhirdetés 14 órakor várható a fürdő színpadán. A buszok 15 és 17 órakor indulnak vissza Győrbe a főbejárattól. Egyénileg visszajutók zárásig maradhatnak.

FIGYELEM!

Szombaton nagy meleg várható. Minden futót fokozottan kérünk a megfelelő iram megválasztására. Kérjük, viseljenek napellenzős sapkát, legyen kis szivacs vagy kendő a frissítéshez.

A versenyen mindenki saját felelősségére indul!

Mindenkinek jó felkészülést. Várjuk régi és új résztvevőinket egy sikeres teljesítés utáni kellemes kikapcsolódásra.


Probléma esetén:

Információ:

Földingné Nagy Judit
30/288-9005
folding@futobaratok.hu

FIGYELEM: Ez a hír már csak az arhívumban található, ezért elképzelhető, hogy a benne olvasható tartalom már nem aktuális!

Vissza a hírekhez...