Kérjük ha teheted, támogasd adód 1%-val a FUTÓBARÁTOK Egyesületet. Adószámunk: 18988132-1-08 Köszönjük!


2018.06.14
A Győr-Lipót futóverseny technikai tudnivalói


Parkolási lehetőség az egyetem parkolóiban elől a főbejáratnál és a csarnoknál lesz. Kérjük, a Mobilis parkolóit ne használják, mivel 10 órakor nyitnak és a saját látogatóik számára tartják fenn a helyeket. Az autók otthagyhatók délutánig.

Nevezés az Egyetemi Csarnokban lesz. Kérjük, érkezzenek időben, mivel a nevezés 9:15-kor lezárul. Ne az utolsó pillanatra hagyják! Az előnevezettek és a helyszíni nevezők külön asztalnál tudják intézni a rajtszám felvételt. A verseny pólóját a rajtszámmal együtt kapják. A kísérők karszalagot tudnak vásárolni 2500 Ft-os kedvezményes áron, - futónként egyet - aminek felmutatásával a fürdő főbejáratán át tudnak sorban állás nélkül a fürdőbe bejutni. Minden további kísérő az aktuális jegyárat fizeti.

A váltó tagok 3 rajtszámot kapnak Egy chipes/gumis rajtszám lesz, amit a versenyzők a váltásnál átadnak egymásnak. A másik kettőt az első ill. második futó viseli. Ezzel tudnak a fürdőbe bemenni. Az egyéni futó, aki első tag a váltóban elég, ha a saját egyéni rajtszámát és a váltó chipes rajtszámot viseli.

A versenyzők csomagjait kisbusz szállítja ki a célba. A váltótagoknak 2 busz áll a rendelkezésükre a győrladaméri és az ásványrárói váltóhelyekre. A buszok a rajt után indulnak ki elsőként a váltóhelyekre, megvárják minden váltótag beérkezését és utána indulnak a célba.

Eredményhirdetés kb. 14 órakor, az utolsó futó beérkezése után lesz.

A buszok visszafele 15 és 17 órakor indulnak a főbejárattól. Nem kell külön jelezni az utazási szándékot.

A versenyzőket az egyetemről a Hédervári úton a kerékpárútra rendőri biztosítás segíti. A mezőny elején és végén felvezető, ill. záró kerékpáros halad. A kerékpárúton is kérjük a KRESZ szabályainak betartását, mivel nincs lezárva a versenyzőknek.

A Szigetközben 6 településen halad át a verseny, itt frissítő állomások lesznek. A két váltóhelyhez kötődő frissítőn gyümölcs, szőlőcukor és isotoniás ital is lesz. Dunaszeg és Ásványráró illetve Hédervár és Lipót között +2 frissítőt biztosítunk.

Héderváron polgárőrök segítik az áthaladást az úttesten. Kérjük a KRESZ szabályainak betartását ezen a szakaszon is.

Lipóton az Orhidea Hotel előtt kanyarodik a verseny útvonala a fürdőhöz. A kísérőket kérjük, a főbejáraton át érkezzenek. A bejárat közelében nagy, ingyenes parkolók állnak a vendégek rendelkezésére. A futók a hátsó bejáraton át futnak be a célba. Azok a kísérők, akik nem szándékoznak fürödni, de be kívánnak jönni megnézni a befutót csak belépővel/karszalaggal tehetik meg. Kérjük megértésüket!


A Lipóti fürdőben lehetőség van öltözőszekrényt bérelni, a kulcsot kaució ellenében a pénztárban lehet igényelni.

A rajtszámmal befutók illetve a rajtszámmal érkező váltótagok ingyenesen használhatják a fürdőt. A saját autóval ill. busszal érkező váltótagok is a főbejáratot használják. A karszalag és rajtszám egyszeri belépésre jogosít.

A kerékpáros túra résztvevői 9:50-kor rajtolnak el. A fürdőbe csak rajtszámmal érkező kerékpárosok tekerhetnek be a célba. Számukra nincs időmérés és befutóérem. A többi szolgáltatást ők is megkapják. Visszafele a kerékpárok szállításáról ill. a visszajutásról mindenki maga gondoskodjon.

Jó idő esetén 5000 ember látogatja naponta a fürdőt. A futóknak külön lekerített füves részt biztosítanak. A gulyást külön helyen kapják.

Jó versenyzést, sikeres célba érést mindenkinek!

FIGYELEM: Ez a hír már csak az arhívumban található, ezért elképzelhető, hogy a benne olvasható tartalom már nem aktuális!

Vissza a hírekhez...