Rólunk

2008 márciusában indultak útjukra a Nike Futóklubok Magyarországon. Győr az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez. Célunk volt, hogy minél több amatőr futót a sorainkba tudhassunk, lehetőséget biztosítva a közös futásokra. Vannak, akik szívesebben futnak egyedül, de időnként csatlakoznak hozzánk. Vannak állandó jelenlévők, visszatérők, néha megjelenők, újrakezdők, haladók, versenyzők, fiatalok, középkorúak, egyetemisták, elfoglalt üzletemberek, több műszakban dolgozók, nyugdíjasok, gyesen lévő anyukák…. Mindenkit szeretettel várunk a heti két közös futáson, melyek ingyenes látogathatók.

Szerdánként 17:30-kor a Laposnál találkozunk az egyetem mögött az Aranypartnál és amíg lehet a Püspök-erdőben, sötétben, télen pedig a Vízivárosban futunk.
Szombatonként 8:30-kor a Krúdy Gimnázium előtt találkozunk Marcalvárosban, a Kiserdőben a bio-körön, vagy a töltésen futunk.

Edzők: Földingné Nagy Judit (30/288-9005) és Földing Ottó (30/505-9122)

Az elmúlt két évben több mint kétszázan csatlakoztak hozzánk a futásainkon. Alkalmanként 10-30 futó jön össze a helyszíneken. Mindenki az edzettségének megfelelő tempóban és társakkal futhat. A szaktanácsok mellett egymás tapasztalatait és „őrületeit” is megismerjük. A futás mellett a gimnasztikát, nyújtást, futóiskolát sem hanyagoljuk el. Hasznos edzéstanácsokkal, biztatásokkal látjuk el a kezdőket.
A megfelelő futócipő kipróbálásában a cipőtesztek vannak segítségünkre. A technikai újdonságokat nyomon követjük és használjuk.

Futóversenyeken rendszeresen képviseljük a klubot. A környékbeli, helyi versenyeken nagyobb létszámmal, családostól ott vagyunk.
2010-ben először indítottunk csapatot az UltraBalaton 212 km versenyében. A fiúk az ötfős kétnapos versenyben az előkelő 10., a lányok 14. helyen értek célba 90 csapatból. A lányok a dobogó második fokára állhattak a női versenyben. A versenyen készült képek itt és itt megtekinthetők.

A klub további lehetőségeinek kihasználására 2009-ben egyesületet hoztunk létre Futóbarátok névvel. Az egyesület szervezésében 2018-ban már kilencedszer kerül megrendezésre a Győr-Lipót futóverseny. Ezenkívül több eseményen is képviseljük a klubot.